• page banner

Wear-resistant tegese tahan gesekan.

Nyandhang-tahan
Wear-resistant tegese tahan gesekan.

definisi:
Iki minangka jinis materi anyar kanthi fungsi listrik, magnetik, optik, akustik, termal, mekanik, kimia lan biologi khusus.
Pambuka
Ana akeh jinis bahan tahan nyandhang lan macem-macem panggunaan.Klompok industri berteknologi tinggi skala gedhe lagi dibentuk, sing duwe prospek pasar sing wiyar lan makna strategis sing penting banget.Bahan tahan aus bisa dipérang dadi bahan mikroelektronik, bahan optoelektronik, bahan sensor, bahan informasi, bahan biomedis, bahan lingkungan ekologis, bahan energi, lan bahan cerdas (pinter) miturut kinerja.Amarga kita nganggep bahan informasi elektronik minangka kategori bahan anyar sing kapisah, bahan tahan nyandhang anyar sing diarani ing kene minangka bahan tahan nyandhang utama liyane saka bahan informasi elektronik.

efek
Bahan tahan nganggo minangka inti saka lapangan bahan anyar lan nduweni peran penting kanggo promosi lan ndhukung pangembangan teknologi dhuwur.Ing bidang riset bahan anyar global, bahan tahan nyandhang kira-kira 85%.Kanthi tekane masyarakat informasi, bahan tahan nyandhang khusus nduweni peran penting kanggo promosi lan ndhukung pangembangan teknologi dhuwur.Iki minangka bahan utama ing bidang teknologi tinggi kayata informasi, biologi, energi, perlindungan lingkungan, lan ruang angkasa ing abad kaping 21.Dheweke wis dadi negara ing saindenging jagad.Fokus riset lan pangembangan ing bidang materi anyar uga dadi titik panas kompetisi strategis ing pangembangan teknologi dhuwur ing macem-macem negara ing saindenging jagad.

Riset
Amarga posisi penting bahan tahan nyandhang, negara-negara ing saindenging jagad nganggep penting banget kanggo riset teknologi bahan tahan nyandhang.Ing taun 1989, luwih saka 200 ilmuwan Amerika nulis laporan "Ilmu Bahan lan Teknik Bahan ing taun 1990-an", sing nuduhake manawa 5 saka 6 jinis bahan sing didhukung pemerintah minangka bahan tahan aus.Bahan lan teknologi produk tahan nyandhang khusus nyathet proporsi gedhe saka laporan "Teknologi Kunci Nasional Amerika", sing dianyari saben rong taun saka 1995 nganti 2001. Ing 2001, Laporan Riset Prakiraan Teknologi Ketujuh sing diterbitake dening Kementerian Pendidikan, Institut Riset Kebijakan Budaya, Olahraga, Ilmu lan Teknologi nyathet 100 topik penting sing mengaruhi masa depan.Luwih saka setengah topik kasebut minangka bahan utawa topik anyar sing gumantung marang pangembangan bahan anyar, lan sing paling akeh yaiku sawetara bahan sing tahan nganggo.Program Kerangka Keenam Uni Eropa lan Program Nasional Korea Selatan wis nyakup teknologi material tahan nyandhang minangka salah sawijining teknologi utama ing rencana pangembangan teknologi paling anyar kanggo nyedhiyakake dhukungan utama.Kabeh negara nandheske peran pinunjul saka bahan tahan nyandhang kanggo ngembangake ekonomi nasional dhewe, njaga keamanan nasional, ningkatake kesehatan masyarakat lan ningkatake kualitas urip wong.

Klasifikasi
Klasifikasi produk tahan aus
Saka perspektif jangkoan aplikasi, produk tahan nyandhang bisa dipérang dadi rong bagéan: tahan nyandhang lumahing lan tahan nyandhang mekanik.Digunakake ing pabrik bal ing tambang metalurgi, bahan bangunan semen, pembangkit listrik termal, desulfurisasi gas buang, bahan magnetik, bahan kimia, slurry banyu batu bara, pelet, slag, bubuk ultra-fine, fly ash, kalsium karbonat, pasir kuarsa lan industri liyane .


Wektu kirim: Dec-30-2021