• Chrome corundum

Korundum Chrome

Korundum Chrome (uga dikenal minangka korundum jambon) digawe saka bahan baku krom ijo lan alumina industri metalurgi, lan reaksi kimia ing suhu dhuwur ing ndhuwur 2000 derajat.Sawetara kromium oksida ditambahake sajrone proses peleburan, yaiku ungu utawa mawar.

Kinerja komprehensif produk korundum kromium nduweni karakteristik kekerasan dhuwur, kateguhan dhuwur, kemurnian dhuwur, ngasah diri sing apik, kemampuan grinding sing kuwat, generasi panas sing kurang, efisiensi dhuwur, tahan asam lan alkali, tahan suhu dhuwur, lan stabilitas termal sing apik.

Ing kromium corundum, introduksi unsur Cr nambah kateguhan abrasif.Kekerasan padha karo korundum putih, lan kekerasan luwih dhuwur tinimbang korundum putih.Alat abrasive sing diprodhuksi nduweni daya tahan sing apik lan finishing dhuwur.Digunakake digunakake ing abrasives, grinding, polishing bahan, tliti casting wedhi, bahan uyuh, operator katalis kimia, keramik khusus, etc. kothak ditrapake kalebu: tliti mecah saka alat ukur, alat mesin spindles, bagean instrument, workpieces Utas, lan model mecah .

Korundum kromium nduweni viskositas dhuwur lan resistensi permeabilitas sing apik amarga komponen kaca sing ngemot kromium, sing bisa nyegah erosi lan penetrasi slag molten.Uga digunakake akeh ing lapangan suhu dhuwur karo lingkungan atos, kalebu non-ferrous tungku metalurgi, tungku leleh kaca, reaktor ireng karbon, insinerators sampah, castables refractory lan resistance suhu dhuwur lan pangayoman karat liyane.

Produk korundum kromium
Indikator fisik lan kimia

Kandungan kromium oksida Krom kurang

0.2 --0.45

Krom

0.45--1.0

Kromium dhuwur

1.0--2.0

Kisaran granularitas

AL2O3 Na2O Fe2O3
F12--F80 98.20 min 0,50 maks 0,08 maks
F90--F150 98,50 min 0,55 maks 0,08 maks
F180--F220 98.00 min 0,60 maks 0,08 maks

Kapadhetan sejati: 3.90g/cm3 Kapadhetan akeh: 1.40-1.91g/cm3

Microhardness: 2200-2300g/mm2

Chrome Corundum Macro

PEPA Ukuran butir rata-rata (μm)
F 020 850 – 1180
F 022 710 – 1000
F 024 600 – 850
F 030 500 – 710
F 036 425 – 600
F 040 355 – 500
F 046 300 – 425
F 054 250 – 355
F 060 212 – 300
F 070 180 – 250
F 080 150 – 212
F 090 125 – 180
F 100 106 – 150
F 120 90 – 125
F 150 63 – 106
F 180 53 – 90
F 220 45 – 75
F240 28 – 34

Analisis fisik sing khas

Al2O3 99,50 %
Cr2O3 0,15 %
Na2O 0,15 %
Fe2O3 0,05 %
CaO 0,05 %

Sifat fisik sing khas

atose 9, 0wus
Color jambon
Bentuk gandum sudut
Titik lebur ca.2250 °C
Suhu layanan maksimal ca.1900 °C
Gravitasi spesifik ca.3,9 – 4,1 g/cm3
Akeh Kapadhetan ca.1,3 – 2,0 g/cm3