• page banner

Jinis lan sifat fisik saka refractory umum

White corundum section sand

1. Apa iku refraktori?

Bahan refraktori umume nuduhake bahan non-logam anorganik kanthi tahan geni luwih saka 1580 ℃.Iki kalebu bijih alam lan macem-macem produk sing digawe liwat proses tartamtu miturut syarat tujuan tartamtu.Nduwe sifat mekanik suhu dhuwur tartamtu lan stabilitas volume sing apik.Iki minangka bahan sing dibutuhake kanggo kabeh jinis peralatan suhu dhuwur.Wis sawetara saka sudhut nggunakake.

2. Jinis-jinis refraktori

1. Refraktori asam biasane nuduhake refraktori kanthi isi SiO2 luwih saka 93%.Fitur utamane yaiku bisa nolak erosi slag asam ing suhu dhuwur, nanging gampang reaksi karo slag alkalin.Bata silika lan bata lempung umume digunakake minangka refraktori asam.Bata silika minangka produk silika sing ngandhut luwih saka 93% silikon oksida.Bahan baku sing digunakake yaiku silika lan bata silika limbah.Nduwe resistance kuwat kanggo erosi slag asam, suhu softening mbukak dhuwur, lan ora nyilikake utawa malah nggedhekake rada sawise calcination bola;Nanging, iku gampang kanggo eroded dening slag alkalin lan resistance getaran termal miskin.bata silika utamané dipigunakaké ing open coke, tungku kaca, tungku baja asam lan peralatan termal liyane.bata lempung njupuk lempung refractory minangka bahan baku utama lan ngandhut 30% ~ 46% alumina.Iku refractory lemah asam karo resistance geter termal apik lan resistance karat kanggo slag ngandhut asam.Iki digunakake kanthi wiyar.

2. Refraktori alkalin umume nuduhake refraktori kanthi magnesium oksida utawa magnesium oksida lan kalsium oksida minangka komponen utama.Refractory iki duwe refractoriness dhuwur lan resistance kuwat kanggo slag alkalin.Contone, bata magnesia, bata krom magnesia, bata krom magnesia, bata aluminium magnesia, bata dolomit, bata forsterite, lan liya-liyane. Utamane digunakake ing tungku baja alkalin, tungku peleburan logam non-ferrous lan kiln semen.

3. Aluminium silikat refraktori nuduhake refraktori karo SiO2-Al2O3 minangka komponen utama.Miturut isi Al2O3, padha bisa dipérang dadi semi siliceous (Al2O3 15 ~ 30%), clayey (Al2O3 30 ~ 48%) lan alumina dhuwur (Al2O3 luwih saka 48%).

4. Leleh lan casting refractory nuduhake produk refractory karo wangun tartamtu cast sawise nyawiji kumpulan ing suhu dhuwur kanthi cara tartamtu.

5. Refraktori Neutral nuduhake refraktori sing ora gampang reaksi karo slag asam utawa alkali ing suhu dhuwur, kayata refraktori karbon lan refraktori kromium.Sawetara uga ngubungake refraktori alumina dhuwur ing kategori iki.

6. Refraktori khusus minangka bahan nonmetal anorganik anyar sing dikembangake kanthi basis keramik tradisional lan refraktori umum.

7. Refractory amorf yaiku campuran sing kasusun saka agregat refraktori, bubuk, pengikat utawa campuran liyane ing proporsi tartamtu, sing bisa digunakake langsung utawa sawise persiapan cairan sing cocok.Refractory Unshaped minangka jinis refraktori anyar tanpa kalsinasi, lan tahan geni ora kurang saka 1580 ℃.

3. Apa refraktori sing asring digunakake?

Refraktori umum sing umum digunakake kalebu bata silika, bata semi silika, bata lempung, bata alumina dhuwur, bata magnesia, lsp.

Bahan khusus sing asring digunakake kalebu bata AZS, bata korundum, bata magnesium kromium sing diikat langsung, bata silikon karbida, bata silikon karbida silikon nitrida, nitrida, silicide, sulfida, borida, karbida lan refraktori non oksida liyane;Kalsium oksida, kromium oksida, alumina, magnesium oksida, berilium oksida lan bahan refraktori liyane.

Insulasi termal lan bahan refraktori sing asring digunakake kalebu produk diatomit, produk asbes, papan insulasi termal, lsp.

Bahan refraktori amorf sing asring digunakake kalebu bahan tungku mending, bahan ramming tahan geni, castable tahan geni, plastik tahan geni, lumpur tahan geni, bahan gunning tahan geni, proyektil tahan geni, lapisan tahan geni, geni entheng. -tahan castables, gun lendhut, klep Keramik, etc.

4. Apa sifat fisik saka refraktori?

Sifat fisik refraktori kalebu sifat struktural, sifat termal, sifat mekanik, sifat layanan lan sifat operasional.

Sifat struktural refraktori kalebu porositas, kerapatan akeh, penyerapan banyu, permeabilitas udara, distribusi ukuran pori, lsp.

Sifat termal saka refraktori kalebu konduktivitas termal, koefisien ekspansi termal, panas spesifik, kapasitas panas, konduktivitas termal, emisivitas termal, lsp.

Sifat mekanik refraktori kalebu kekuatan tekan, kekuatan tarik, kekuatan lentur, kekuatan torsional, kekuatan geser, kekuatan impact, resistance nyandhang, creep, kekuatan ikatan, modulus elastis, etc.

Kinerja layanan refraktori kalebu tahan geni, suhu pelunak beban, owah-owahan garis pemanasan maneh, resistensi kejut termal, resistensi slag, resistensi asam, resistensi alkali, resistensi hidrasi, resistensi erosi CO, konduktivitas, resistensi oksidasi, lsp.

Kapabilitas bahan refraktori kalebu konsistensi, slump, fluidity, plasticity, cohesiveness, resilience, coagulability, hardenability, lsp.


Wektu kirim: Mar-15-2022